Skip to content
Use the search to find information about InterSystems products and solutions, career opportunities, and more.

FHIR-initiatieven versnellen met InterSystems: Naadloze integratie met legacy data

abstract image of data points in a data cloud

HL7® FHIR® (Fast Healthcare Interoperability Resources) is een wereldwijde standaard voor het elektronisch uitwisselen van informatie uit de gezondheidszorg. Maar de implementatie van FHIR kan verschillende uitdagingen met zich meebrengen die tot compatibiliteitsproblemen leiden. Zo maken veel zorgorganisaties nog gebruik van legacy-gegevens die de elektronische data uitwisseling met andere zorgorganisaties belemmeren.

InterSystems heeft uitgebreide expertise in huis om deze legacy gegevens naadloos te integreren naar het FHIR-formaat. Met FHIR zijn zorgorganisaties in staat het overzicht in patiëntdata te vergroten en informatiestromen te stroomlijnen, en zo de zorg en patiëntresultaten te verbeteren. De experts en oplossingen van InterSystems helpen zorgorganisaties om tijd en middelen te besparen, en de implementatie van FHIR te vereenvoudigen – ongeacht het formaat of de bron waarin de gegevens zich bevinden.

In onze vorige blog leerden we al meer over de FHIR Server. Door gegevens in real-time te vertalen en om te zetten naar FHIR-formaat, zorgt de server voor on-demand toegang tot legacy-gegevens zonder duplicatie en biedt het flexibiliteit bij de inzet van de gegevens – of dat nu on-premises, in de cloud of als SaaS-oplossing is. Maar wat komt er nog meer bij kijken?

FHIR Facade voor gegevens in alle bronnen en formaten

De FHIR Server kan op verschillende manieren worden ingezet, en zo ook als FHIR Facade. De FHIR Facade fungeert als een tussenlaag tussen de interne gegevenssystemen van een zorgorganisatie en externe partijen die gebruik maken van de FHIR-standaard. Zo functioneert de FHIR Facade als een interface die complexiteit van FHIR omzeilt, bijvoorbeeld voor legacy-gegevens. Tegelijkertijd maakt de FHIR Facade het eenvoudiger om patiëntgegevens uit te wisselen met andere systemen die de FHIR-standaard ondersteunen, terwijl de gegevens in hun oorspronkelijke bron en formaat blijven. Door InterSystems FHIR server als Facade in te zetten, worden deze gegevens automatisch en in realtime naar het FHIR-formaat vertaald.

FHIR Transformation Service

Als een organisatie legacy-gegevens heeft, kunnen deze eenvoudig naar het FHIR-formaat worden aangepast met de InterSystems FHIR Transformation Service. Deze service zorgt voor directe toegang tot de legacy-gegevens zonder de noodzaak voor duplicatie of verplaatsing. Zo kunnen zorgprofessionals moeiteloos werken met gegevens afkomstig uit diverse bronnen en diverse standaarden.

FHIR Repository en SQL Builder

Om vervolgens efficiënte toegang en de uitwisseling van gegevens met andere zorgorganisaties mogelijk te maken, biedt de InterSystems FHIR Repository een gestandaardiseerde opslagruimte. De FHIR Repository is gebaseerd op het InterSystems IRIS for Health-platform. Het platform is uitgerust met een FHIR-server, SQL Builder en Bulk FHIR-functionaliteit.

Met de FHIR SQL Builder kunnen analisten en BI-ontwikkelaars hulpmiddelen als ANSI SQL, Power BI of Tableau gebruiken. Op maat gemaakte SQL-schema’s worden rechtstreeks gegenereerd op basis van gegevens in de FHIR-repository, waardoor real-time zoekopdrachten en de integratie en actualisatie van externe tabellen mogelijk zijn. Dit voorkomt dubbele opslag van gegevens en een toename van opslagkosten.

Deze functionaliteiten van de FHIR Repository en het InterSystems IRIS for Health-platform maken systeemintegratie eenvoudiger, waarborgen de veiligheid van gegevens en voldoen aan de privacyregelgeving. De repository kan zowel lokaal als in de cloud worden ingezet.

Met een uitgebreid portfolio van geavanceerde FHIR-oplossingen biedt InterSystems de essentiële ondersteuning om FHIR-initiatieven binnen de gezondheidszorg te versnellen. Zo biedt InterSystems geavanceerde oplossingen zoals de InterSystems FHIR Server en Transformation Server voor de naadloze integratie van legacy data naar het FHIR-formaat. Door flexibele inzetbaarheid, schaalbaarheid en gestandaardiseerde opslagruimte via de FHIR Repository, biedt InterSystems een allesomvattende aanpak voor het verbeteren van de interoperabiliteit en het beheren van gezondheidsgegevens, ongeacht bron of formaat.

Andere Berichten Die Je Misschien Leuk Vindt.

Maak kennis met InterSystems FHIR Server, een essentieel onderdeel voor moderne gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg.
Ontdek InterSystems IRIS for Health, meer specifiek InterSystems FHIR Server, een fundamenteel onderdeel van moderne gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg
Le Standard FHIR permet d'améliorer la vue d'ensemble des données des patients et de rationaliser les flux d'informations, améliorant ainsi les traitements et les résultats des patients.
De gezondheidszorg staat aan de vooravond van een technologische revolutie, gedreven door de integratie van kunstmatige intelligentie en machine learning.
Head of Global Healthcare Solutions, InterSystems
We are pleased to conclude with you the last project of Hack Healthcare 2023. WeCare2 aims to address patient records fragmentation and establish a healthcare landscape that seamlessly caters to the needs of patients.
In this post, we will showcase the third outcome of Hack Healthcare 2023 – The Bee Project, which aimed to improve communication and access to medical records by bridging the gap between the first and second lines of healthcare.
In this edition, we delve into one called “Patient Buddy”. It revolves around capturing and leveraging patient feedback to improve healthcare experiences.
Hack Healthcare 2023. This event`s primary objective was to tackle healthcare challenges by devising solutions with the assistance of experts and pitch coaches.
After the workshop’s string, we finally reached the Hack Healthcare 2023 event! We want to remind you that Hack Healthcare is not an ordinary hackathon. It is a dynamic blend of creativity and collaborations.
After conducting the Exploratory and Challenge Identification workshops, we had to step out of our comfort zone and share our past discoveries with the wider audience.